Annonse
04:17 - 09. januar 2015

Filmens dyd, forstyrrende skiløpere og jernkøller

Les Morgenbladet for 100 år siden!

Annonse fra 1915.
Annonse

Filmens dyd
Filmsensorene har uten tvil øvet en velsignelsens virksomhet i moralens tjeneste. Man kan gaa fra kinematograf til kinematograf og se stopfulde hus og dog frembyr billederne ingenting i retning letsindighet. De troløse egtemænd og deres høihælede og altfor imøtekommende boudoirdamer er næsten helt forsvundet fra repertoiret. Kinematografen er paa god vei til at bli en riktig folkeopdragelsesanstalt.

Akere kontra skiløpere
Skiforeningerne lægger sit arbeide for ensidig an og tar hovedsagelig sigte paa rekordjageriet, man tænker mindre paa de tusener som om kvældene vilde glæde sig ved en liten skitur. Det er ikke uopnåelig at oplyse godt de nærmeste og morsomste skiløiper rundt byen. Skiene skaffer sig selv vei, og der trænges ikke folk og penge for at gjøre en skiløipe brukbar. Som sneforholdene nu er indover Nordmarken, er det en skam at se skiløpere paa vei hjem staa nedover den harde Frognersetervei søndag formiddag, til stor forstyrrelse for de akende.
Per J u e l l , sekretær i Akeforeningen.

Christiania-politiets bevæbning
Den nuværende trækølle tænkes erstattet av en kølle, bestaaende av en tynd jernstang, belagt med en kompakt gummimasse. Med hensyn til de paatænkte revolvere, er det at merke, at disse vaaben ikke tænkes anvendt som en ordinær og stadig bevæbning, men kun skal bæres under ekstraordinært farlige omstændigheter.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»