Annonse
05:49 - 30. april 2015

Et prektig måltid

God samvittighet setter seg fort i vrangstrupen.

Familiært: David Frenkiel og Luise Vindahl har med seg datteren i både blogg og bok. Foto fra boken: Johanna Frenkiel
Annonse

KOKEBOK

Hensyn til miljøet, dyrene, lommeboken og egen helse er alle gode grunner for å bli vegetarianer, i hvert fall noen dager i uken. Hovedargumentene imot er bare to, men de er til gjengjeld solide. Det ene er at kjøtt er så innmari deilig. Det andre er mindre omtalt, men kanskje enda mer tungtveiende: Jo større grønnsaksandel i kostholdet, desto større fare for å bli en selvfornøyd prektigper.

Gode kokebøker kan bidra til å avhjelpe det første problemet. David Frenkiel og Luise Vindahls Green Kitchen Stories tyder på at det andre er mer gjenstridig. Boken er basert på en blogg, og det merkes i teksten. Den minner til tider faretruende om en parodi på et par som blogger om sitt vellykkede, vegetariske liv. Muligens er det helt passé, men det var en tid da kokebokbrukere klarte seg fint uten å lese om Luise og Davids første treff på et dansegulv ved Tiberens bredder.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»