Annonse
10:24 - 09. januar 2015

«Er jeg egoist som lar estetikken seire over etikken?»

Annonse

Jeg klarer ikke gå i klimamarsj, selv om jeg er enig med de marsjerende i sak. De hopper og danser litt i fargerike klær. Ofte under ballonger, fugler, pappskyer, regnbuer eller noe annet som på ubehjelpelig vis skal symbolisere noe med klima. Slik er i alle fall mitt inntrykk fra bildene på tv fra demonstrasjonene i New York. (Den norske delegasjonen som ble intervjuet hadde røde hatter.) I Oslo gikk bare noen få hundre i tog. Dette får meg til å tro at mange har det som meg. Vi tenker at «det er flott at dere går, men ikke tale om at jeg blir med i den sirkustruppen.» Er jeg den største egoisten her som lar estetikken seire over etikken? Eller er det flokken av demonstranter, såkalte aktivister, som er fulle av seg selv, siden de absolutt skal spille ut sin karnevalsdrøm og presse sin estetikk over viktige ting?

Hilsen Jakobsen, tannlege, Akershus.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger