Annonse
11:51 - 12. juni 2015

Politiske lakeier og mystiske Hitler

Morgenbladet for 70 år siden. 13. og 14. juni 1945.

Annonse

Det som styrker troen på at han er blant de levendes tall er uttalelser marskalk Sjukov kom med lørdag. Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet. Sjukov tilføyde at man må regne med at Hitler holder seg i dekning et sted i Europa. Det italienske blad Giornale Lombardo har samtalet med en fangen SS–mann. Denne forteller at han traff Hitler 27. april og at Hitler fremholdt betydningen av å gå i dekning helt til russerne og de vestallierte begynte å slåss med hverandre. Da ville han stå frem igjen og vinne en «betingelsesløs seier».

 

Politisk redaktør i Aftenposten Simon Wright Flood ble i går framstilt i forhørsretten.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Noen ganger slår drømmer ut i full virkelighet. Som når suget etter ansjos blir så stort at boksen slukes allerede utenfor butikken. I familien blir ansjos sett på som noe av det…»