Annonse
12:18 - 09. januar 2015

Jakten på de minste

Blåskjell.

Annonse

Kalv, spegris, lam, kyllling – de minste er best, nesten alltid. Når det gjelder fisk og annen sjømat gjelder denne regelen vanligvis ikke. Men når jeg vaker forbi fiskedisken dras øynene alltid mot nettene med blåskjell. Jeg måler størrelsen og fargen. Når de er små og gjerne mer brune enn blå, hugger jeg til. Og hvis de kommer fra Snadder og Snaskum i Rissa vet jeg at kvaliteten er på det nivået mine smaker foretrekker. Vask og sorter. Fres sjalottløk, chili og ingefær kort tid før blåskjellene tømmes i gryten. Hell på et par desiliter hvitvin og kok i tre minutter. Det blir mange små jafs, men de små smaker best.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger