Annonse
12:18 - 09. januar 2015

Jakten på de minste

Blåskjell.

Annonse

Kalv, spegris, lam, kyllling – de minste er best, nesten alltid. Når det gjelder fisk og annen sjømat gjelder denne regelen vanligvis ikke. Men når jeg vaker forbi fiskedisken dras øynene alltid mot nettene med blåskjell. Jeg måler størrelsen og fargen. Når de er små og gjerne mer brune enn blå, hugger jeg til. Og hvis de kommer fra Snadder og Snaskum i Rissa vet jeg at kvaliteten er på det nivået mine smaker foretrekker. Vask og sorter. Fres sjalottløk, chili og ingefær kort tid før blåskjellene tømmes i gryten. Hell på et par desiliter hvitvin og kok i tre minutter. Det blir mange små jafs, men de små smaker best.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»