Annonse
09:33 - 07. november 2014

Vinens historiske veier i USA

USAs første vingård ble etablert i Kentucky i 1799. Nå forsøker dagens eier å gjenreise gammel storhet.

Gjenoppdyrket: USAs første kommersielle vinmark i Kentucky er på nytt dekket av vinranker, mer enn to hundre år etter første eier. Her dyrkes de amerikanske druene alexander, concord, diamond og norton og en fransk-amerikansk kloning, vignoles.
Annonse

Nicholasville, Kentucky/Washingtonville, New York

Tåken bølger over den bratte vinmarken ned mot Kentucky-elven. Den øverste raden består av planter som gir druen alexander, eller cape, som den ble kalt lokalt. Det er en amerikansk vindrue, angivelig utryddet, og ute av produksjon i 150 år. Men Thomas Beall oppsporet restene av den i det amerikanske landbruksdepartementets frølager.

– Jeg fikk 40 stiklinger, og plantet dem ut i 2007. Da var den originale druen endelig tilbake på den første kommersielle vinmarken i USA, sier Thomas Beall.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»