05:07 - 09. mai 2014

Vår mat i Havanna

Maten i Havanna er stort sett skuffende, med noen ytterst få unntak. Det beste er de karibiske drinkene. Og en rett laget på sorte bønner.

Ingen sigar: Cuba kunne vært et gourmetland, men er det ikke, ifølge Morgenbladets mann i Havanna. Her kjører en gammel Chevrolet ut av Hotel Nacional i hovedstaden, der den fasjonable restauranten Comedor de Aguiar ligger. Foto: Franklin Reyes/Scanpix

Cuba er et sted hvor du merker historiens åndedrag. Fidel er nærværende – et ikon for noen, en falmet plakat og det som verre er for andre. Den evinnelige Che Guevaras portrett er verdens mest reproduserte. Alle bokhandlere har et påfallende stort utvalg av revolusjonslektyre. Ches erindringer. Fidels taler. Revolusjonen og sosialismens seirer holdes ved like i en fasttømret mytologi. Mens det i bakgrunnen ventes på en ny æra. Som på så mye annet.

Kan man spise godt i et diktatur? Alle advarsler til tross – under en ekspedisjon til Cuba ex officio snek det seg inn en forventning om å få oppleve Cubas gastronomiske sjel.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»