Annonse
04:47 - 03. januar 2014

Ukens vin: Giacosa Fratelli Barbera d‘Alba Bussia 2011.

Område: Piemonte, Italia. Varenummer: 1571101. Pris: 133 kroner.

Annonse

Forvirrende mange vinprodusenter i Piemonte heter Giacosa, og den mest berømte av dem er Bruno Giacosa i landsbyen Neive. Hans viner er eksepsjonelle, etterspurte og derfor dyre, så nå når sparemåneden januar er over oss, velger vi en vin fra den noe større naboen, Giacosa Fratelli. Den er laget av den anvendelige barbera-druen, høstet i vinmarken Bussia, cirka 400 meter over havet. Barbera kjennetegnes av en dyprød farge, kraftig smak og likevel et lavt tannin-nivå, som gjør at vinene kan drikkes unge. Men druen er også kjent for fin syrlighet, som gjør at vinen holder seg frisk, selv om vinrankene har fått mye sol. Her er det mørkerøde moreller og krydder i smaken, og en stil som egner seg til klassiske, enkle italienske retter, pizza og pasta. Vi testet den til trøffelrisotto – vellykket. Anvendelig altså, og den tåler litt lagring.

TG

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger