Annonse
03:53 - 21. november 2014

Ukens vin

Gaia Vin Santo 2002

Annonse

Navn: Gaia Vin Santo 2002
Område: Santorini, Hellas 
Varenummer: 620302 Pris: 275 kroner (50 cl)

Det er mindre enn fem uker igjen til julaften, og det er på tide å planlegge høytidens måltider, i hvert fall bestille vinene du irriterer deg over ikke å ha tenkt på før det er for sent. Som dessertvinen, festmåltidets punktum, ofte oversett når logistikken legges, men du verden så verdsatt når den kommer på bordet! Vi holder oss til samme produsent som i forrige uke, greske Gaia, som på den vulkanske ferieøya Santorini lager en aldeles nydelig dessertvin av hvitvinsdruen assyrtiko. Nå selges 2002-årgangen på Polet, den har en smak som spenner fra plomme til kaffe, og den har nok syre til å veie opp for sødmen i vinen, slik at den ikke blir klissete. Det skulle ikke forundre meg om vinen passer til moltekrem. God valuta for pengene er den i hvert fall.  

TG

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»