09:47 - 14. februar 2014

Tysk eleganse

En festforestilling av en middag på det berlinske VAU.

Nattens dronning vil helst gå på festforestillinger i form av konserter og utstillinger. Karl Otto Götz og Gerhard Richter på Neue Nationalgalerie og blant annet Cy Twombly og andre amerikanske ikoner på Hamburger Bahnhof. Det lille Noldemuseet ble også besøkt. Og de klassiske på Museumsinsel, verdens største museumskompleks. Men innimellom får vi jo gjort noe fornuftig også.

For det er en rekke anbefalelsesverdige spisesteder i denne byen, som for tiden er et så yndet reisemål for nordmenn. Kneipene først, for de er mange, og her kan du sette deg til bords med noe av det beste ølet i verden og kanskje en tallerken med eisbein, svineknoke, med sauerkraut og annet substansielt stoff. Men det er forskjell på kvaliteten. Den lille, tradisjonsrike kroen Zum Nußbaum i Nicolaiviertel, det som kalles «Alte Berlin», er ikke på langt nær så kvalitetsbevisst som for eksempel Restauration Tucholsky i Mitte, nærmere bestemt i Torstraße. Dette er et veldrevet, hyggelig sted med fantastisk øl, og til skarve 6,50 euro får du en liten tallerken med lekkert, mykt, saftig eisbein med suveren surkål. Det tar litt tid før maten kommer, bemerkes det på menyen, fordi de lager den fra grunnen av. Andre steder står nok svineknokene og stanger mot klokken, tørker ut og mister smak.

 

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»