Annonse
05:46 - 03. januar 2014

Takk og lov for kålhuer

Annonse

Mange av oss er vokst opp med den bløte, søte poserødkålen på julaften, og derfor har den en viss nostalgisk appell. Men resten av året er det verdt å velge fersk. Rimelig er det også – bladene er så tett pakket at ett kålhode holder fint som hovedgrønnsak til åtte.

Den engelske kokebokforfatteren Valentine Warner freser strimlet kål i smør (gåsefett er heller aldri feil) med salt og pepper, fire nellikspiker og tre laurbærblader. Etter ti minutter tilsetter du en desiliter hvitvins- eller cidereddik og lar det putre til all væsken er kokt inn. Til slutt strør du over 25 gram sukker og rører alt du kan til sukkeret er jevnt fordelt. Kålen blir søt og syrlig, fortsatt litt sprø og full av smak.

I varmere vær er det deilig med en frisk coleslaw-variant à la Bent Stiansen: Rødkål med rosiner, hasselnøtter, et grønt eple, sitronsaft og kefir.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»