10:00 - 11. desember 2014

Spiseforstyrrelse 2.0

Vi lever i intoleransens tidsalder. Er det fordi vi ikke tåler oss selv?

Glutenfri satire: I siste sesong av tv-serien South Park erklærer den lille byen seg som landets første glutenfrie by. Folk som mistenktes for å ha blitt eksponert ble plassert i karantene, og hveteåkrene rundt byen ble brent. Episoden hadde navnet «Gluten Free Ebola». Foto: Comedy Central

«Er dere for gluten i Slow Food Norge?» Henvendelsen kom i fjor vinter, og etterlot lederen av Slow Foods Oslokonvivium, Magnus Thorvik, i stuss.

– Først ble jeg oppgitt. Herregud! Er det slik at folk har et normativt forhold til gluten? At det er ondt, eller synd? Min første tanke var at dette måtte være en idiot.

Han brukte mye tid på å formulere et svar, som til slutt ble like mye et spørsmål: «Hva mener du med dette? Vi er for god, rettferdig mat, enten den inneholder gluten eller ikke. Brød tilsatt ekstra gluten er gjerne ikke så godt, men de fleste meltyper inneholder naturlig gluten. Det må de vel få lov til?»

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»