Annonse
05:00 - 10. januar 2014

«Skal jeg beholde gaven som ikke var til meg?»

Annonse

Jeg fikk to gaver av min bror og min svigerinne til jul. Den ene gaven var umerket. Da jeg pakket den opp, fant jeg en eksklusiv pepperbøsse, og jeg ble meget glad. Jeg tenkte at min bror var mer generøs enn vanlig i år, og at han har hatt god teft for hva jeg ønsket meg.

Da jeg ringte ham for å takke ham og hans kone for gaven, ble han stille i telefonen. Så fortalte han lattermildt og lett beskjemmet at pepperbøssen ikke var til meg, men til et annet familiemedlem. Den var havnet i feil gavepose. Jeg ble flau og ille til mote, og svarte at de skulle få den tilbake ved første anledning. Men dette avviste han. Nei, nå kunne jeg like gjerne beholde den. Jeg insisterte på å gi den tilbake, og han insisterte på det motsatte.

En gave er for meg noe personlig og gjennomtenkt, slik har det bestandig vært i vår familie. Jeg synes det er ubehagelig og kanskje litt frekt å beholde den. Samtidig er det ubehagelig å gi den tilbake, utpakket og prøvd – værsågod, her er den, jeg var ikke verdt en så fin presang, beklager at jeg kunne finne på å tro noe slikt. Har du noen råd?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»