Annonse
09:57 - 17. januar 2014

Sedelighetsforhold, Schæchtningen i Aker og Elias Tønnesen

Les Morgenbladet for 100 år siden.

Annonse

Sedelighetsforholdene.

Av gatetrafik ser man nu, i alfald i bedre strøk, forholdsvis meget lite. Av litt bedre klasses demimondæner finder man meget faa. Naar man husker forholdene i den store jobbeperiode omkring aarhundreskiftet eller rundt varietéerne i otti-aarene, er forandringen til det bedre. For den simplere gatetrafik kan man ingen saadan bedring notere. Av de ca. 500 kvinder her i byen som driver gatetrafik er den overveiende del rene «rampekapere», med jaktmarker i Vaterland og omkring Jernbanetorvet. Antallet av de prostituerte er sunket, men til gjengjæld er antallet av de prostitoide vokset i overordentlig stor grad. De indskrænker sig til at skjænke en, eller flere mænd sin gunst, mod at de utvalgte ved gaver og til dels penge, hjælper til deres underhold. De prostitoide er for størstedelen unge kvinder ansat i forretninger og paa kontorer, hvis gage er saa snau at tilværelsen blir graa og glædeløs. Saa vælger de den nærmestliggende vei ut til litt sol og litt liv.

Schæchtningen i Aker.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger