12:07 - 17. juli 2014

Reisebrev fra Paris

Unngås turistfellene, er Paris fortsatt byen for kulinariske opplevelser i verdensklasse - både når det gjelder kvalitet og variasjon.

Høy klasse: Enten det er fjærkje på Coq Rico eller kalvekjake på L’ami Jean, byr det franske kjøkken på store kulinariske opplevelser.

Montmartre er en gedigen turistmagnet. Nedover mot Pigalle er noen av gatene så avskyelig fulle av nips og turistsouvenirer at tanken går til middelalderens kloakkfylte smug. Men her er også sjarmerende partier. Sacre Cœur er et ikon, og trappen nedenfor er et møtested for ungdom fra hele verden. Jeg forlater minnene fra den gang jeg satt her selv som tenåring og nøt lysenes by for føste gang. Tar veien til rue Lepic.

Her ligger bistroen Coq Rico, som har spesialisert seg på «des belles volailles» – godt fjærkre. Her får du kanskje byens beste landkylling, perfekt grillet på spidd i Antoine Westermanns moderne grillovn med plass til et titalls fuggel. Bresse-kyllingen er blant de mest feterte, men det frister også med en bretonsk variant, eller frittgående poulets jaunes, skogsdue, and. Mest populært er det å rigge seg til ved disken langs kjøkkenet og starte med en eggerett. Vinkartet er moderne og kortfattet. Jeg fraterniserer med den franske smak, som foretrekker Bourgeuil, Saumur Champigny, Anjou og andre rimeligere, rustikke rødviner, og dropper burgunderen for en gangs skyld.

 

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»