Annonse
05:37 - 08. august 2014

På druen i Italia

Ukens vin: I Clivi Friuli Colli Orientali Friulano San Pietro 2011 Område: Friuli, Italia. Varenummer: 9126101. Pris: 199 kroner.

Annonse

Hvitvinsdruen friulano ble tidligere kalt tocai i Friuli, Italias nordøstligste region, opprinnelig for å snylte på de ungarske tokaji-vinenes berømmelse, viner som hovedsakelig lages av druen furmint. Ungarn fikk i 2008 EUs støtte til å stanse navnebruken i Italia. Friulano er like greit, det kobler druen til regionen, hvor den er basis i mange av de utmerkede hvitvinene som kommer herfra. Produsenten I Clivi lager fine, strukturerte og nydelige matviner, og ukens anbefaling har en fin, saltaktig mineralitet til tross for at friulano er en ganske blomstrete drue. Det er liflig jasmin og salvie i duften, og mye ettersmak. Passer til: Mat laget med krydder fra Midtøstens kjøkken, som kyllingboller med koriander, ingefær, muskatnøtt, kanel.

TG

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger