Annonse
05:00 - 07. november 2014

Ny litterær bevegelse?

« Transrealism», www.guardian.com/books

Annonse

Er transrealisme den første større litterære bevegelsen i det 21. århundret?, spør The Guardians bokblogg. Når Philip K. Dick, som skrev boken som ble til filmen Blade Runner, igjen trekkes frem som det lysende eksempelet, lurer man på om det ikke dreier seg om i science fiction med andre ord. Men det handler om en sjanger som tar et oppgjør med realismen og samtidig er grunnfestet i den, forklarer Guardian – litteratur der alt er realistisk, bortsett fra én vill idé, som bryter med virkelighetens begrensninger. Er det rett å beskrive forfattere som Margaret Atwood og Thomas Pynchon med denne merkelappen? Og hva har transrealisme med andre begreper i tiden, som transhumanisme, å gjøre? Kjør debatt!

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»