Annonse
05:53 - 03. januar 2014

Miljøvennlig matauk

Matintervjuet: Johnny Caspersen (59). Kystfisker i Tromsø, eier fiskebåten Cardinal sammen med sin bror. Styreleder i Norges råfisklag.

Annonse

– Du er en av Norges 9800 gjenværende heltidsfiskere. I 2013 eksporterte Norge sjømat for rundt 60 milliarder kroner. Synes du at dere på grasrota i fiskerinæringen får anerkjennelse for alt dere bidrar med til norsk økonomi?

– Norge har en oljesmurt økonomi, så hos politikerne får fiskerinæringen lite oppmerksomhet, det så vi senest i valgkampen. Blant folk flest er det blitt bedre, forbruket av fisk økte med syv prosent fra 2011 til 2012, men fremdeles bruker nordmenn tre ganger så mye penger på søtsaker som på fisk, ifølge Helsedirektoratet. Her har vi i næringen et ansvar selv, det er mye å gå på for å skape mer oppmerksomhet.

– Hvordan er din arbeidshverdag?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger