Annonse
11:48 - 05. september 2014

Matmormiddag

Ingrid Espelid Hovig har alltid vært mindre traust enn mange ville tro. Det samme gjelder heldigvis for nittiårsgaven hennes.

Skål! Arne Hjeltnes er redaktør for et matnyttig festskrift til Ingrid Espelid Hovig. Til høyre: Lars Lians torsk med grønnkål og chorizosmør. Foto fra boken: Marianne Gehrken
Annonse

ANMELDELSE

Venstrevelgeres liv kan være en blandet fornøyelse. Men de som bor i Oslo, har i det minste hatt gleden av å kunne kumulere Ingrid Espelid Hovig. Om hun noensinne hadde rykket inn i bystyret, er det lett å tenke seg at politikken hadde blitt både mer nøktern og mer smakelig – med en liten dusk kruspersille på toppen.

Husstellæreren, kokebokforfatteren og fjernsynskokken Hovig fylte nitti år 3. juni, og Gyldendal forlag og redaktør Arne Hjeltnes feirer henne på velvalgt vis: I boken 90 retter til Ingrid Espelid Hovig har 30 norske kokker (og Jamie Oliver) fått i oppdrag å sette sammen hver sin treretters middag. Mandatet er rett og slett å lage noe de selv ville servert om Hovig kom på besøk.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»