12:16 - 17. januar 2014

Matmatching

Edward Behr: 50 Foods – The Essentials of Good Taste. 416 sider, Penguin New York

Ofte blir det morsomst på kjøkkenet når man finner på sine egne retter. Men vi kan alle trenge en hånd å holde i så ikke resultatet blir helt uforutsigbart. I boken 50 Foods guider Edward Behr leserne gjennom 50 av sine yndlingsingredienser, fra Anchovies til Walnuts. Behr, som er redaktør i bladet med det storflotte navnet The Art of Eating, byr ikke på oppskrifter som sådan, heller hint om hva som passer sammen med hva – chévre med et glass sancerre og en salat der dressingen er basert på valnøttolje, for eksempel. Prøv også Niki Segnits The Flavour Thesaurus (Bloomsbury, 2010), med 980 ingredienspar fra agurk og dill til østers og vannmelon.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»