Annonse
03:05 - 31. oktober 2014

«Må jeg dele pengene jeg har vunnet?»

Annonse

Jeg vant nylig en større pengesum, det dreier seg om hundretusener av kroner. Ren flaks, for jeg gambler aldri. Dette er nå min hemmelighet. Jeg er i etableringsfasen, i fjor kjøpte jeg en leilighet som var dyrere enn jeg hadde råd til og som også bør pusses opp. Har fulltidsjobb, men bare på vikarkontrakt. Med pengene kan jeg betale ned så mye på lånet at jeg kan tenke langt mindre på penger i dagliglivet. Jeg kan da unne meg mer ellers. Jeg har tre søstre som har bra med penger og er i fast jobb og forhold. Alle vil forvente penger hvis jeg sier hva jeg har vunnet. Kunne kanskje strukket meg til 15-20 000 til hver, men det blir vel uansett pinlig lite. Jeg har jo ikke vunnet millioner heller. Mamma og pappa er gift og pensjonerer seg snart. De har nesten ikke gjeld og lever godt. Pengene betyr mye mer for meg. (Har også en onkel i pengeknipe, men selvforskyldt og på grunn av umoralsk uansvarlighet, og for å være brutalt ærlig så lærer han ikke av sine feil.) Noen ville kanskje invitert venner på ferie, men jeg vil ikke sløse, derfor tenker jeg å holde pengene for meg selv. Jeg har slått meg til ro med at jeg ikke vil si det til noen, men kjenner også på dårlig samvittighet. Må jeg dele pengene jeg har vunnet?

Mann (29)

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»