Annonse
12:22 - 19. desember 2014

«Jeg synes jeg får altfor mye av moren min.»

Annonse

Jeg er en gutt på 25 år som alltid har blitt ganske bortskjemt av moren min, og etter at foreldrene mine skilte seg for åtte år siden synes jeg at hun ofte har gitt meg altfor mye. Det er snakk om tusenvis av kroner til jul og bursdager, i tillegg til å gi meg et par tusen hver måned så lenge jeg studerer. Om jeg bare antyder at jeg kunne trengt et nytt klesplagg, nærmest kaster hun et på meg.

Jeg er selvfølgelig veldig takknemlig for at hun velger å bruke en del av inntekten sin, som er litt over gjennomsnittet, på barnet sitt. Det sørger for at jeg for eksempel slipper å jobbe like mye som de fleste andre studenter. Samtidig er jeg litt flau. Jeg forteller aldri vennene mine om hvor mye jeg får fra mamma, fordi jeg ikke vil bli sett på som en bortskjemt drittunge. Jeg får også dårlig samvittighet, overfor alle de andre som må klare seg kun på studielånet, og også overfor mamma, som da vitterlig fortjener pengene mer enn meg, hun har tross alt jobbet for dem.

Jeg har sagt fra til henne om at jeg synes at noen av gavene er for store, at hun kanskje ikke trenger å bruke flere tusen kroner på adventskalender til meg hvert år, og jeg takker nei de fleste gangene hun tilbyr meg dyre klær. Dette ser ut til å fornærme henne, og det skjønner jeg godt, for jeg hadde heller ikke likt å møte en slik utakknemlighet dersom jeg hadde tilbudt noen en gave. Men jeg tar imot pengene hun gir meg – jeg har tross alt veldig bruk for dem. Mitt spørsmål er: Er det utakknemlig og dumt å takke nei til, i alle fall en del av, pengene og gavene som uten videre lander i fanget mitt? Eller bør jeg fortsette å leve i sus og i dus, men holde det skjult for dem jeg kjenner?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»