Annonse
00:30 - 27. juni 2014

Gidder ikke, og stolt av det

Hva er det med alle kvinnene som blir provosert av maten andre lager?

Kraftsalve: For de som ønsker det, er hjemmelaget kraft enkelt og godt. Foto: Veslemøy Vråskar/Matmagasinet Nord
Annonse

KOMMENTAR

For noen år siden hadde jeg fornøyelsen av å jobbe sammen med en kollega som kom med irriterte utfall hver gang bøker og litteratur ble nevnt. Selv hadde hun ikke lest en eneste bok siden hun fikk barn en gang på begynnelsen av 1990-tallet. Hun virket stolt over nettopp dette, og mistenkte alle boklesere for å ha for mye tid og/eller å late som om de var smartere enn de egentlig var.

Jeg kom på denne – i mitt liv og miljø – nokså uvanlige måten å betrakte litteratur på, og «hva vitsen er» med å lese, da jeg leste Morgenbladjournalisten Maria Berg Reinertsens artikkel om sitt eget «kraftkompleks» på disse sidene. Som så mange andre har hun aldri laget kraft fra bunnen. Det spesielle, som vekket min nysgjerrighet, er at hun i løpet av artikkelen slett ikke gjør noen forsøk på å lage kraft. Hun sjekker ikke om denne mystiske handlingen – å lage kraft – er tungvint, lettvint, meningsfullt eller helt og fullstendig bortkastet. I stedet nøyer hun seg med å bruke laken fra en boks pillede reker som kraft i en fiskesuppe.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger