Annonse
12:24 - 17. januar 2014

De lune danskene

Mormors oppskrifter og rikelig majones skaper topp dansk stemning ved spisebordet.

Folkeføde:Brødrene Price lager mat som bestemoren din ville kjent igjen. Foto: NTB Scanpix
Annonse

«Hovedingrediensen i salat er selvfølgelig en god majones!» Det fastslår brødrene James og Adam Price i sin siste kokebok, og sitatet kan stå som motto for deres tilnærming til kokkekunsten. Brødrene tør være kjent for en del nordmenn etter seks sesonger med tv-serien som her til lands heter «Munter mat», med gjennomgangsreplikken «riiigeligt smør!»

Brødrene Price er uforskammet populistiske. Noe annet kan man knapt vente fra en duo der den ene er hovedforfatter av dramaserien «Borgen» og begge har deltatt i Melodi Grand Prix. Her er ingen treretters menyer, men cocktailsnacks til 25, smørbrød, pølser, schnitzel og fondue. Og altså et helt kapittel med majonesbaserte salater.

Man skal røre sin majones selv, fastslår brødrene, og det er selvsagt helt korrekt. Deres versjon er smaksatt med sherryeddik, som gir en ekstra fyldig syrlighet, men gjør fargen litt skitten, ikke så jomfruelig blek som de puristiske blant oss kanskje ønsker seg i for eksempel et rekesmørbrød.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger