12:24 - 17. januar 2014

De lune danskene

Mormors oppskrifter og rikelig majones skaper topp dansk stemning ved spisebordet.

Folkeføde:Brødrene Price lager mat som bestemoren din ville kjent igjen. Foto: NTB Scanpix

«Hovedingrediensen i salat er selvfølgelig en god majones!» Det fastslår brødrene James og Adam Price i sin siste kokebok, og sitatet kan stå som motto for deres tilnærming til kokkekunsten. Brødrene tør være kjent for en del nordmenn etter seks sesonger med tv-serien som her til lands heter «Munter mat», med gjennomgangsreplikken «riiigeligt smør!»

Brødrene Price er uforskammet populistiske. Noe annet kan man knapt vente fra en duo der den ene er hovedforfatter av dramaserien «Borgen» og begge har deltatt i Melodi Grand Prix. Her er ingen treretters menyer, men cocktailsnacks til 25, smørbrød, pølser, schnitzel og fondue. Og altså et helt kapittel med majonesbaserte salater.

Man skal røre sin majones selv, fastslår brødrene, og det er selvsagt helt korrekt. Deres versjon er smaksatt med sherryeddik, som gir en ekstra fyldig syrlighet, men gjør fargen litt skitten, ikke så jomfruelig blek som de puristiske blant oss kanskje ønsker seg i for eksempel et rekesmørbrød.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»