Annonse
05:44 - 29. august 2014

Maktspill og kjærlighet

Annonse

John Williams: Augustus (1972)

Med en helhjertet anbefaling av romanen Augustus avslutter denne spalten sitt misjonsarbeid for John Williams’ forfatterskap. Gjennom en serie brev, dagboksfragmenter og offentlige dokumenter portretterer romanen Gaius Octavius, Julius Cæsars nevø, som under navnet Augustus ble keiser av Romerriket og la til rette for pax romana. Mennesket Octavius levde i presset mellom Romas evige maktspill og kjærligheten til menneskene rundt seg, især datteren Julia, og personligheten hans vokser vakkert frem fra de mange korte tekstene. At stilen likefrem gløder av fullkommenhet også i skildringen av denne historiske epoken, gjør Williams’ bedrift desto mer imponerende.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»