Annonse
05:18 - 30. mai 2014

Jordnær vin

Navn: Chateau de Pressac Grand Cru 2010. Område: Saint-Emilion, Frankrike. Varenummer: 5293501. Pris: 300 kroner. 

Annonse

Intet slår en drikkeklar rød Bordeaux-vin. De som lages i Saint-Emilion er av den jordnære typen, en blanding av fløyelsmyk sjarm og robust kraft, like uimotståelig som en mann med samme egenskaper. Vinen fra det vakre eventyrslottet Pressac sørøst for landsbyen Saint-Emilion er slik. Slottets toppvin ble i 2012 oppgradert til Grand Cru Classé – bronsetrinnet på regionens kvalitetsskala, og 2010-vinen som Polet selger nå, forklarer hvorfor. Den er drikkeklar, bare ha den på karaffel noen timer først. Men den kan også lagres noen år. Vinen er laget av de klassiske Bordeaux-druene merlot, cabernet franc og cabernet sauvignon, med litt carmenère og noir de pressac (les om druen her).

Passer til: Cassoulet (kjøttgryte)

TG

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»