Annonse
05:19 - 11. april 2014

Øl på grillen

Annonse

Grillmat og øl hører sammen, men det vanlige er jo å innta dem hver for seg. Nå hevder portugisiske forskere at man bør marinere kjøttet i øl – for å motvirke kreftfaren. Antioksidantene i ølet kan redusere mengden frie radikaler i kjøttet, og dermed bremse risikoen for tarmkreft som hardt stekt kjøtt utgjør. Dette ifølge artikkelen Effect of Beer Marinades on Formation of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Charcoal-Grilled Pork i Journal of Agricultural and Food Chemistry, gjengitt i The Economist.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger