Annonse
05:19 - 11. april 2014

Øl på grillen

Annonse

Grillmat og øl hører sammen, men det vanlige er jo å innta dem hver for seg. Nå hevder portugisiske forskere at man bør marinere kjøttet i øl – for å motvirke kreftfaren. Antioksidantene i ølet kan redusere mengden frie radikaler i kjøttet, og dermed bremse risikoen for tarmkreft som hardt stekt kjøtt utgjør. Dette ifølge artikkelen Effect of Beer Marinades on Formation of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Charcoal-Grilled Pork i Journal of Agricultural and Food Chemistry, gjengitt i The Economist.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»