Annonse
15:12 - 01. februar 2013

Veiledning for vin-wannabees

Til studenter som sikter mot å tilhøre den kultiverte vineliten. Her er en slagplan.

Annonse

 

Torsdag i neste uke har du sjansen til å gjøre et kupp, som du kan høste gevinsten av om 15-20-30 år. Da skjer årets første spesialslipp på Vinmonopolet, det vil si Vika-polet i Oslo og Valkendorf i Bergen. Polets eksperter har jaktet på viner fra Bourgogne av topp kvalitet, som da legges ut til salg. Hver vin selges i et lite antall flasker. Vinene er etterspurte verden over og koster ofte flesk. Men på grunn av norsk alkoholpolitikk, selges disse supervinene ofte til langt lavere priser i Norge enn i andre land. Det fører til at vinnerder og spekulanter flyr inn fra utlandet for å stå i kø og sikre seg trofeene. Onsdag 6. februar kommer de igjen. Da for å sikre seg Bourgogne-viner fra 2010, en årgang som ifølge Polets sjefsvinnerd Per Mæleng er «det beste jeg har sett siden 1978». Han vet hva han snakker om. 

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger