Annonse
15:12 - 01. februar 2013

Veiledning for vin-wannabees

Til studenter som sikter mot å tilhøre den kultiverte vineliten. Her er en slagplan.

Annonse

 

Torsdag i neste uke har du sjansen til å gjøre et kupp, som du kan høste gevinsten av om 15-20-30 år. Da skjer årets første spesialslipp på Vinmonopolet, det vil si Vika-polet i Oslo og Valkendorf i Bergen. Polets eksperter har jaktet på viner fra Bourgogne av topp kvalitet, som da legges ut til salg. Hver vin selges i et lite antall flasker. Vinene er etterspurte verden over og koster ofte flesk. Men på grunn av norsk alkoholpolitikk, selges disse supervinene ofte til langt lavere priser i Norge enn i andre land. Det fører til at vinnerder og spekulanter flyr inn fra utlandet for å stå i kø og sikre seg trofeene. Onsdag 6. februar kommer de igjen. Da for å sikre seg Bourgogne-viner fra 2010, en årgang som ifølge Polets sjefsvinnerd Per Mæleng er «det beste jeg har sett siden 1978». Han vet hva han snakker om. 

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»