Annonse
14:58 - 28. juni 2013

Trådløs telefon, Zigøinerfølge og den gale med ti ladte revolvere

Morgenbladet for 100 år siden.

Annonse fra 1913
Annonse

23., 25., 27 og 29.  juni 1913

Den gale med ti ladte revolvere.
Det var en rædselsfuld scene, som fant sted paa den katolske Mariaskole i Bremen for et par dage siden, da en vanvittig mand pludselig styrtet ind i et av klasseværelserne og med en revolver begyndte at fyre løs på barnene. Femten piker blev rammet, to av dem døde paa stedet. Man fandt hos mannen papirer som viste at han het Ernst Schmidt fra Scwerin og var overlærer, men uten nogen stilling. I hans lomme laa et brev til en søster hvori der stod: «Jesuiterne er skyld i altsammen.»

Zigøinerfølge med skarlagensfeber.
Kongsvinger: Fra Hamar kom igaar hertil med Jernbanen et følge av zigøinere i egen jernbanevogn, som de hadde leiet. Banden var smittet av skarlagensfeber og man negtet at motta dem i Kongsvinger og sendte dem tilbake til Hamar.

Carl Lumholtz
reiste i dag. Over Kjøbenhavn, London og Amsterdam gaar turen til Ny Guinea. Men først til Borneo for at leie bærere til den ekspedition, hvorigjennem den utrettelige forsker skal høste viden om hittil ukjendte ting.
 
Forsvunden lensmand.
Trondhjem: Lensmand Andersen i Terraak, Indre Bindalen, fik i sidste halvdel av mai permission for at foreta en rekreationsreise til Trondhjem. Han fik permission til 16. juni, men er endnu ikke kommet tilbake. Folk der oppe tviler paa, at han idetheletat vil komme tilbake, meddeles der paa telefonforespørsel i Terraak.
 
Den traadløse telefon.
Berlin: Postminister Kraetke avlagde igaar besøk i Telefunkens station i Nauen. Han prøvet den traadløse telefon og sa i den: «Jeg er meget tilfreds med den traadløse telefons prestationer.» Disse ord hørtes tydelig av stationen i Nordeich. Dette er den længste avstand hvori traadløs telefonsamtale har fundet sted.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»