Annonse
12:28 - 18. januar 2013

Tom Yam Goong

Foto: Sakchai Lalit/Scanpix
Annonse

Tom Yam Goong er en klassisk thailandsk rett, som gjerne blir servert som forrett. Tom Yam Goong betyr sterk og sur rekesuppe. Tom har med kokeprosessen å gjøre, altså suppe, mens Yam viser til kryddersammensetningen: sur og sterk. Goong betyr reker. 

Suppen er laget med sitrongress, chili og galangalrot, og kokt med både skalldyr- og kyllingkraft. Galangal er en slektning av ingefær, men mer intens og mindre søt i smaken.  

Suppens kvalitet er avhengig av gode råvarer, og det er viktig å få tak i gode reker og god kraft. De fleste fiskebutikker selger god skalldyrkraft, og om de ikke har det i hyllene, er det bare å spørre fiskehandleren om å lage den. Bare husk å bestille et døgn i forveien, slik at kraften blir kokt skikkelig ned. 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»