10:54 - 08. mai 2013

Solsiden

Ukens Kimmeridge

Å være på solsiden er en klisjé så god som noen. Nattens dronning er naturligvis født der. Sølvskje i munnen, oppvokst med den beste oppmerksomhet og de beste omgivelser man kan tenke seg. En trestjerners ramme. Derfor ble det en ekstra hygge å ha med seg venner fra en fransk tre-stjerners restaurant – henholdsvis to kokker og en sommélier – på tur til restaurant Solsiden. Betegnelsen finnes også i Trondheim, blant annet, og den forplikter.

Apéritifen var først avnydt i private og enkle gemakker: Skivede, sitrondynkede kamskjell fra Frøya, nyopptrukne østers fra Drøbaksundet, tynnskårede skiver røkt lår av Tisler-lam, røkt laks fra Urban Food – akkompagnert av en hvit burgunder, en Viré Classé 2005 «Domaine de Boncran» fra Thevenet og en Puligny-Montrachet 2011 fra François Carillon. Mildt sagt en god opptakt til den første sommerkvelden i Oslo.

Restaurant Solsiden gjorde jobben sin de også. Det er naturligvis et spisested med sesongmessig avhengighet, noe som betyr at det stilles krav til kvalitet og at stedet har unike muligheter. De kan tilby ett av landets flotteste scenarioer.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»