Annonse
11:56 - 20. desember 2013

Schønberg Erkens jul

Henriette Schønberg Erken lærte bestemor og oldemor å lage mat. I hennes kokebok fra 1914 finnes oppskriften på jul i den store stil.

Annonse

Husmødres store Madsorge eller Omsorgedage begynder med det allerførste», skriver Henriette Schønberg Erken i damebladet Urd i 1901. Det er julen hun tenker på. Men heldigvis, Norges mestselgende kokebokforfatter hadde råd:

En fornuftig, flink Husmor har en god Del oplavet Mad. Ting som: Fiskefarce, benløse Fugle, Kjødboller, Kjød og Røgepølser, Blodpølser, Ribbe, godt i saltbaljen som Tunge og de hjemmelavede Ruller. Glem heller ikke en Leverpostei. Har man alt dette, har man et ganske bra Forrad at gribe til.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger