Annonse
13:23 - 10. januar 2013

Purre- og potetsuppe

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Dette er en enkel og sunn suppe som varmer kropp og sjel i vintermånedene. Kombinasjonen av smør og purreløk passer perfekt til skalldyr og fisk. Dermed er det ekstra godt å pynte suppen med stekte krepsehaler, et enkelt grep for å skape gourmetmat av en hverdagsrett.

Edelkreps er et ferskvannsdyr som hovedsaklig finnes på Østlandet. Krepsesesongen er kort, og vanligvis er den i oktober. Nå om vinteren selges oppdrettskreps i fiskebutikkene.

Pass på at krepsen er fersk. Det ser du på om det er spenst i halen når den strekkes ut. Halen skal ikke være slapp, men bøye seg spenstig tilbake. Det er også mulig å bruke sjøkreps, som nå er å få tak i som ferskvare, hvis du er heldig.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»