Annonse
13:23 - 10. januar 2013

Purre- og potetsuppe

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Dette er en enkel og sunn suppe som varmer kropp og sjel i vintermånedene. Kombinasjonen av smør og purreløk passer perfekt til skalldyr og fisk. Dermed er det ekstra godt å pynte suppen med stekte krepsehaler, et enkelt grep for å skape gourmetmat av en hverdagsrett.

Edelkreps er et ferskvannsdyr som hovedsaklig finnes på Østlandet. Krepsesesongen er kort, og vanligvis er den i oktober. Nå om vinteren selges oppdrettskreps i fiskebutikkene.

Pass på at krepsen er fersk. Det ser du på om det er spenst i halen når den strekkes ut. Halen skal ikke være slapp, men bøye seg spenstig tilbake. Det er også mulig å bruke sjøkreps, som nå er å få tak i som ferskvare, hvis du er heldig.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»