Annonse
13:23 - 10. januar 2013

Purre- og potetsuppe

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Dette er en enkel og sunn suppe som varmer kropp og sjel i vintermånedene. Kombinasjonen av smør og purreløk passer perfekt til skalldyr og fisk. Dermed er det ekstra godt å pynte suppen med stekte krepsehaler, et enkelt grep for å skape gourmetmat av en hverdagsrett.

Edelkreps er et ferskvannsdyr som hovedsaklig finnes på Østlandet. Krepsesesongen er kort, og vanligvis er den i oktober. Nå om vinteren selges oppdrettskreps i fiskebutikkene.

Pass på at krepsen er fersk. Det ser du på om det er spenst i halen når den strekkes ut. Halen skal ikke være slapp, men bøye seg spenstig tilbake. Det er også mulig å bruke sjøkreps, som nå er å få tak i som ferskvare, hvis du er heldig.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger