Annonse
13:07 - 03. januar 2013

Pizza

Annonse

Siden pizza kom til Norge på 1970-tallet, har vi laget mange varianter som har beveget seg langt vekk fra den originale, italienske retten. Min bestemors pizza var med en tykk og godt hevet bunn, tomatpuré, litt stekt kjøttdeig og løk, med Norvegiaost på toppen og krydret med Gastromatkrydder.

De fleste hjem har sin variant av hjemmelaget pizza, og alle synes bestemors, fars, mors eller egen pizza er best. Min mors pizza var den aller beste, syntes jeg, helt til jeg smakte den kjæresten min lager. Den forener den folkelige norske pizzaen med bevisstheten om gode råvarer. Pizzaen er laget med en fransk Comté eller sveitsisk Gruyèreost, og løken er stekt lenge på lav varme for å få den gode sødmesmaken. Så toppes fyllet med terninger av italiensk trøffelpølse over den sprøstekte osten.

Denne retten får frem det som er bra med den norske pizzaen. Kanskje kan den ikke måle seg med en tynnbunnet pizza stekt på stein eller i en italiensk pizzaovn. Men den norske, hjemmelagede varianten vekker fine minner om pizza og cola foran tv-en, mens Derrick eller Poirot løser mordmysterier.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger