Annonse
14:01 - 11. april 2013

«Jeg hører lyder som kan tyde på at noe grusomt foregår på andre siden av veggen»

Annonse

Her om dagen kom jeg i snakk med en eldre mann i oppgangen til blokka der jeg bor. Han skulle besøke sin sønn, og kunne fortelle at denne skulle selge leiligheten sin. Sønnen og samboeren ventet nemlig barn og hadde behov for mer plass. Den kommende bestefaren var stolt, og oppfordret meg til å si fra til bekjente at det bare var å melde sin interesse om man ønsket seg et flott sted å bo. Han opplyste også om hvilken leilighet det var snakk om, og det viste seg å dreie seg om mine nærmeste naboer. Jeg har aldri møtt naboene mine. Bare hørt dem.

Nesten hver kveld strømmer lyder gjennom veggen. Hyl, rop, kjefting, banning, gråt og dører som smeller igjen. Av og til er det andre smell som er vanskeligere å definere. Noe som kastes i veggen. Noen som slår knytteneven i bordet. Noe som faller. Noen som hylgråter. En kveld sto hun som jeg antar skal bli mor ute på balkongen, der hun gråt og skrek at samboeren ikke skulle røre henne. At hun kom til å slå tilbake.

Jeg hører lyder som kan tyde på at noe grusomt foregår på andre siden av veggen. Bare noen meter unna sitter jeg, men vet det ikke sikkert. Den kvelden naboen skrek og gråt ute på balkongen, grep jeg mobilen og skulle til å ringe politiet for å varsle. Men hva skulle jeg varsle om? Husbråk? Vold? Mistenkelige lyder?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»