Annonse
13:14 - 06. juni 2013

«I skogen er det vel plass nok, og enkelt å lage seg latrine, på speidervis?»

Etikeren svarer.

Annonse

Selv har jeg tenkt at romfolket som reiser til Norge burde oppføre seg litt mer som speidere. Det virker som om de velger seg de verste stedene å sove, for eksempel under trafikkmaskiner. Hvorfor ikke slå opp telt i skogen, har jeg tenkt. Der er vel plass nok, og enkelt å lage seg latrine, på speidervis?

Men så har jo en del faktisk slått leir i skogen, i Oslo blant annet ved Sognsvann, sist høst og igjen nå i vår. Plakatene fra i fjor henger ennå i trærne: «Fra og med 16.11.2012 kl. 14 er alt opphold i området ulovlig, og de som har eiendeler/ting i området må fjerne dette umiddelbart.» Begrunnelsen for denne såkalte «tvangsfravikelsen» er at ingen, selv ikke speidere, kan overnatte mer enn to netter på samme sted. Dessuten er det en del søppel. Nå leser jeg at Statsbygg har sendt anmodning til Namsfogden i Oslo om at tvangsfravikelsen fra november 2012 fortsatt skal gjelde. Det er mange dilemmaer knyttet til tiggingen, og selv tror jeg det kommer lite godt ut av å tillate tigging. Men er du enig i at det minste vi kunne gjøre var å tillate telting i skogen, også ut over de to dagene loven tillater?

Hilsen eks-speider, alltid speider.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger