Annonse
15:13 - 25. april 2013

I Helvetias kjøkken

Foto: Olivier Maire/Scanpix
Annonse

Jeg drister meg til å bruke det gamle, romerske navnet på Sveits, Helvetia, med dets på norsk uunngåelige konnotasjoner til det motsatte av paradisiske anliggender. For jeg har vært i Sveits og helt nede i kjelleren, kulinarisk sett, i en matsal som er som hentet fra et designhelvete.

Alt i Genève er representativt, internasjonal som byen er. Derfor finnes det også her anstendige restauranter. Promenaden langs Genèvesjøen er blankpolert, og utsikten mot fontenen som konstant holder syv tusen liter vann oppe i en 140 meter høy stråle, er vakker. Med Mont Blanc i det fjerne blir det sus over det hele. Men har byen sjel? Noen vil sikkert si at «Åh, det er jo hjembyen til Jean-Jacques Rousseau». Vel, sjel er så mangt.

Hva er det for eksempel som driver kokken på kjeller-restauranten Edelweiss? Bare navnet burde ha fått bjellene til å ringe.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger