Annonse
15:13 - 25. april 2013

I Helvetias kjøkken

Foto: Olivier Maire/Scanpix
Annonse

Jeg drister meg til å bruke det gamle, romerske navnet på Sveits, Helvetia, med dets på norsk uunngåelige konnotasjoner til det motsatte av paradisiske anliggender. For jeg har vært i Sveits og helt nede i kjelleren, kulinarisk sett, i en matsal som er som hentet fra et designhelvete.

Alt i Genève er representativt, internasjonal som byen er. Derfor finnes det også her anstendige restauranter. Promenaden langs Genèvesjøen er blankpolert, og utsikten mot fontenen som konstant holder syv tusen liter vann oppe i en 140 meter høy stråle, er vakker. Med Mont Blanc i det fjerne blir det sus over det hele. Men har byen sjel? Noen vil sikkert si at «Åh, det er jo hjembyen til Jean-Jacques Rousseau». Vel, sjel er så mangt.

Hva er det for eksempel som driver kokken på kjeller-restauranten Edelweiss? Bare navnet burde ha fått bjellene til å ringe.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»