Annonse
12:34 - 04. april 2013

«Hvilke krav stiller Etikeren til eget etisk nivå?»

Annonse

Morgenbladets utgave av Klara Klok, «Etikeren», besvarte nylig et spørsmål om hvorvidt det alltid er rett å snakke sant. Som eksempel på hvor galt det kan gå når man krever absolutt sannhet i alle sammenhenger, henviste Berg Eriksen til Oxfordbevegelsen i mellomkrigstiden. Men hvilke krav stiller en etiker til seg selv når det gjelder å gi et noenlunde sant bilde av en bevegelse han tydeligvis har et meget negativt forhold til?

Oxfordbevegelsen beskrives som «en skrullete, halvreligiøs mellomklasselek». Selvfølgelig vet Berg Eriksen at folk gikk på møtene mest for å høre sladder og le seg ihjel etterpå. Det er krevende å skulle være etisk, spirituell og underholdende i en moderne avis. Hva har Berg Eriksen å si til en innsender som spør om det er greit å glemme respekten for andre, når det kan fiffe opp en artikkel oss meningsfeller imellom?

Bjørn Sturød

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»