Annonse
09:38 - 21. mars 2013

«Hva med kontor­lampen som havnet i stuen?»

Annonse

Selvstendig næringsdrivende, også vi som driver i det små, ja helt for oss selv, forsøker å sette oss inn i kompliserte regler når vi nå skal fylle ut «næringsoppgave 1». Om inntektene kan hende er små, forsøker vi etter beste evne å følge regler som ofte kan tolkes både til egen fordel og tvert om. Hva med lampen fra Ikea som strengt tatt var til hjemmekontoret, men er havnet i stuen? Og datamaskinene, særlig de små, som ungene nok bruker mer enn meg. For ikke å snakke om printeren som kun er i bruk til lekser. Ja, hvor er hjemmekontoret etter at vi fikk trådløst nett? Dagliglivet er blitt en eneste stor gråsone for meg. Hva med jobbturen der jeg skeiet ut sammen med en venn fra skoletiden, med store utgifter, men vel ikke til inntekts ervervelse? Selv om møtet ga en jobbmessig gevinst. Jeg har kvitteringene, skal jeg føre alt til fradrag? Jeg synes det er vanskelig med disse kontinuerlige avveiningene og håper på veiledning.

Hilsen Enkeltmannsforetak

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger