Annonse
14:36 - 21. februar 2013

Hestefare

Annonse

Med høylytte vrinsk er det bragt for dagen at hest er solgt som storfekjøtt i ferdiglaget lasagne over hele Europa. Vi kjenner det igjen, om vi vender litt på det, fra den trojanske hest: Innholdet overrasker. Det er mye å si om ferdigmat, men dette er et tillitsbrudd og nok et eksempel på hvor prisgitt vi er de store aktørene på matmarkedet. Vårt lille middagsbord blir arena for global kriminalitet.

Matskandalen har flere interessante aspekter. Foruten en helsefare, i og med at vi ikke vet nok om medisinering og slakteprosessen bak hestekjøttet, har vi det mytiske aspektet. Vi spiser ikke katter og hunder, mens andre kulturer gjør det. For mange er det en vederstyggelighet å spise frosk, mens verdens matnasjon nummer én gjør det. Og jeg husker første gang jeg var innom en fransk hestekjøttbutikk. Der lærte jeg at hest er mindre holdbart enn storfekjøtt. De hadde mange oppskrifter, på tournedos, filet mignon, burger, hestestek med provençalske aromaer. Til den siste trengs:

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger