Annonse
04:42 - 06. september 2013

«Her forleden ringte far meg og sa at han har skrevet alt han eier over på sin kone.»

Etikeren svarer.

Annonse

Jeg er etter hvert en voksen kvinne. Min mor og far skilte seg da jeg var ganske liten, og min far traff en ny og mye yngre kvinne etter kort tid, giftet seg og fikk et barn til. Jeg har hatt minimalt med min fars nye kone og barn å gjøre. Noe som ikke er mitt valg. Jeg ønsket meg mer enn noe å være del av en familie. Min fars kone er ikke uvennlig, men hun har valgt å la all kommunikasjon mellom min far og meg være helt utenfor deres liv. I de siste årene har det vært tydelig at hun har sin klare mening om situasjonen, uttrykt gjennom min far. Nå er min far blitt syk, og her forleden ringte han meg, for å gjøre meg oppmerksom på at han er gift med særeie, og at han for mange år siden har skrevet alt han eier, hvilket ikke er mye, men noe, over på sin kone. Jeg vet at jeg ikke har noe arv etter min mor, som har vært i en vanskelig økonomisk situasjon siden hun ble skilt fra min far. Min far og jeg har hatt et fint forhold, selv om han aldri har bidratt til meg på noen måte – og jeg vil på ingen måte gjøre den siste tiden hans vanskelig – men dette føles veldig urettferdig. Min fars andre barn blir sørget godt for, og vil aldri ha den gjelden jeg vil måtte leve med. Likevel har min far sin frie vilje, og retten til å gjøre den han vil med det han eier. Hva bør jeg gjøre i denne situasjonen?

Mvh Arveløs

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»