Annonse
13:29 - 15. august 2013

«Har Kjetil Try ført sin venn Jens bak lyset?»

Etikeren svarer

Annonse

Filmen av Jens Stoltenberg som taxisjåfør går sin seiersgang over verden. Morsomt, ja visst. Men et eller annet skurrer. Jeg vet ikke hva det er, men kan det være etisk skurr? Kompisen til Stoltenberg, reklameguruen Kjetil Try, har laget valgkampanjer for Arbeiderpartiet siden 1989. I år fikk altså Try denne taxi-ideen, og statsministeren satte seg inn bak rattet. Hva Stoltenberg ikke visste var at 5 av de 14 passasjerene som satte seg inn var betalt, de fikk 500 kroner og visste at de skulle være med i en film for Ap og at de ville bli hentet i taxi – men de ante ikke hvem som var sjåfør. Stoltenberg visste ikke at disse var kjøpt og betalt. Likevel har Ap laget et eget nettsted, taxistoltenberg.no, hvor flere ledd i kampanjen skal rulles ut. Litt for morsomt alt sammen til at det kler Arbeiderpartiet? Og etisk: Har Try dermed ført en venn bak lyset?

Hilsen «Martin Tranmæl»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»