Annonse
11:26 - 23. mai 2013

«Har Gerd Kristiansen et etisk ansvar for å være forbilde også livsstilsmessig?»

Livsstilsforbilde? Gerd Kristiansen. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Den nye LO-lederen Gerd Kristiansen innrømmet at hun ikke trener, og dessuten røyker. Det første gjelder også meg. Jeg spaserer til jobb og spaserer på tur, og har nok strengt tatt ikke løpt siden gymtimene på skolen. Det er tyve år siden. (Forresten: Kommer på en gang til, på en skogssti i nedoverbakke, jeg løp og løp som et rent gledesutbrudd over våren, trosten, alt sammen.) Men altså: LO-lederen får kritikk for å være et dårlig forbilde. Fysisk trening får ned sykefraværet, og Kristiansen bør gå foran med et god eksempel for sine 900.000 medlemmer, sies det. Selv behøver jeg ikke være forbilde for andre enn mine to barn, men jeg merker en forventning om at jeg skal melde meg som fotballtrener. Det går på omgang. Men jeg har sagt til den fedregjengen og til mine barn at jeg ikke driver med sånt, men kan kjøre. Barna godtar det, men jeg synes fedregjengen ser rart på meg som år etter år står på sidelinjen og heier. Nå har jeg inntrykk av at barn av foreldre som ikke er med som trenere, blir satt på andrelaget, samme hvor gode de er. Har Gerd Kristiansen et etisk ansvar for å være forbilde også livsstilsmessig? Bør jeg bli trener for at sønnen skal komme på førstelaget?

Sedat Stavangermann

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»