Annonse
13:12 - 14. juni 2013

Gummihelvedet, kurvmakere og blomster mot Asquith

Morgenbladet for 100 år siden

Annonse

9., 13., 14. og 16. juni 1913.

Blomster mot Asquith
London: Da førstemnister Asquith talte i Underhuset i gaar, slængte en mand en blomsterkurv paa ham. Efterpaa kastet manden en række smedeskrifer ned i salen. Man formoder, at han er en kvindestemmeretstilhænger.
 
30 dages fængsel
Christianssand: En Grimstadrekrut brøt igaar ut av geleddet paa Gimlemoen, brak geværet av, kastet bandolæret av sig og negtet at eksersere.
Griseri i melken.
Sundhedskommissionen har konfiskert 150 liter melk på Østbanestationen. Melken som var sendt fra en gaardbruker ved Haga station, var i høi grad uren og hadde en abnorm lugt.

13 ruter.
Den samme unge frue på Ljan, som ved et whistparti i forrige uke fik tretten kløver, fik fredag ved et nyt parti tretten – 13 – ruter.  Hun kastet kortene.
 
Gummihelvedet i Putumayo
London: Det viser sig at beskyldningene mot gummiselskapet ikke har været overdrevne. Man fant endog bekræftelse paa at indianere har vært holdt som slaver og at funksjonærene har straffet dem ved at koke dem levende i olje.
 
Kurvmakerne klager.
Kurvmakernes fagforening i Christiania og Bergen peker på inkonsekvensen i at fængslerne konkurrerer med de paa Statens bekostning oplærte blinde kurvmakere og den frie kurvmakernæring.
 
Et hvilehjem
for kontorfolk blev i gaar aapnet i Bærum ved en festlig tilstelning.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger