Annonse
14:24 - 13. juni 2013

«Er varsleren Snowden en forræder med altfor stort ego?»

Etikeren svarer.

Annonse

Hver gang myndighetene avverger terroristangrep tenker jeg at det er godt noen følger med! Driver overvåking, altså. Samtidig kan jeg ikke la være å beundre Edward Snowden, han som røpet omfanget av overvåking som den amerikanske nasjonale sikkerhetsmyndigheten NSA driver. Han er villig til å «ofre alt», sier han, for å gi innblikk i overgrepene mot personvernet. Men er han en varsler som oppviser et beundringsverdig «civil courage»? Eller er han en forræder? (I motsetning til Wikileaks-kilden Bradley Manning var ikke Snowden soldat da han «lakk», men ansatt hos en av NSAs underkontraktører.) Likheten dem imellom synes å være et overdrevent stort ego, som tillater sabotasje av arbeidet mot terror. Burde han ikke heller skiftet jobb og jobbet politisk mot det han ser som utilbørlig overvåking? Enig, Etikeren?

Hilsen Kontorist,
som ikke har stort å varsle om, Oslo

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»