Annonse
13:53 - 08. mars 2013

«Er jeg en paranoid gratispassasjer?»

Etikeren svarer.

Annonse

I det siste, i takt med at min hverdag er blitt mer og mer digital, har jeg begynt å prøve å begrense andres tilgang til informasjon om meg. Veldig ofte vet jeg heller ikke hvilken informasjon som i det hele tatt blir samlet inn. Disse tankene gjør jeg meg ofte når jeg er på sosiale medier. Jeg bruker disse tjenestene daglig, og jeg er klar over at jeg «betaler» for dem med min private informasjon. Derfor prøver jeg å begrense hva jeg legger ut, hvilke grupper jeg er medlem av, hvilke applikasjoner som har tilgang til mine profiler, og jeg har også ved hjelp av ekstern programvare klart å begrense hvor mye informasjon disse nettsidene klarer å samle inn om meg. Burde jeg slutte å bruke disse tjenestene, i og med at jeg har et slikt ambivalent forhold til dem? Kan jeg sees på en gratispassasjer som ikke bidrar i det sosiale fellesskapet ved å dele informasjon? Og til slutt, har hvem som helst, fra offentlige myndigheter til private selskaper, rett til å samle inn så mye informasjon som de ønsker når jeg bruker deres tjenester? Eller lider jeg kun av helt normal paranoia?

Studenten

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»