12:40 - 04. april 2013

Cruise på overflaten

Ukens Kimmeridge.

Det er nesten en «mission impossible», mente jeg, å gjøre en danskebåtreise til et cruise. Men Nattens dronning er en mester i å gjøre livet til en fest. Hun kan være temmelig kresen, med balkonglugar som lavest mulige standard. Og middag på skipets «gourmetrestaurant», selvsagt. Selv har jeg alltid litt problemer med å finne meg helt til rette på slike skipsrestauranter, hva det nå enn skyldes. Etter å ha kommet oss vel ombord, og fått beskjed om at bordreservasjoner kunne foretas etter avgang, var blikket fra dekk utover Oslo by og fjorden en sann fryd. Solen vel så gavmild her i Oslogryta som oppe på fjellet. Alt tydet på at dette skulle bli litt av et cruise.

Båten glir ut av havnen, og mens jeg vagt minnes en Fellini-film med samme tittel stiller jeg meg oppofrende i kø for å reservere bord. Nedturen var i første omgang ikke maten: Den fikk vi ikke, for både på ned- og opptur var alt bortreservert på forhånd. Denne overraskende meldingen fratok mildt sagt luven av min gryende cruisefølelse. «Alt gjøres nå på forhånd, via nettet», fortsatte damen bak disken.

Tidligere har jeg opplevd å spise alene i disse «gourmet»-restaurantene, men nå var Marco Polo blitt så populær at plassene forlengst var borte vekk. «Men hvorfor ikke prøve en signaturrett i vår utsøkte à la carte-restaurant?» Samme kjøkken og samme kokker, forsto jeg. Og slik ble det. Forventningene kom tilbake, slik de ofte gjør ute på tur.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»