Annonse
10:48 - 01. mars 2013

«Bør jeg følge plikten eller lysten?»

Annonse

Jeg er odelsjente på en slektsgård med lange tradisjoner. Gården har vært drevet av samme slekt i tolv generasjoner – siden 1600-tallet. Jeg bestemte (sammen med min mann) for noen år siden at jeg ville ta over. Jeg har i det siste derimot begynt å få kalde føtter. Jeg har aldri interessert meg for gårdsdrift, og selv om produksjonen på gården er liten, vil det kreve enormt mye tid. Inntektene er ikke mye å skryte av, og vi må ha to fulltidsjobber i tillegg til cirka et årsverk på gården. Denne livsstilen ønsker verken min mann eller jeg; vi vil bruke fritiden vår på barna våre, familie og venner. Jeg har alltid vært en pliktoppfyllende «flink pike», og jeg frykter at avgjørelsen om å ta over handler mest om plikt og forventning. Ingen av mine yngre søsken er interessert, så jeg føler et stort ansvar for å føre tradisjonen videre. Samtidig er jeg redd for å frata våre barn muligheten til å drive gården hvis de en dag ønsker det, dersom jeg sier fra meg odelen. Bør jeg følge «plikten» eller «lysten»?

Hilsen 12. generasjon

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»