Annonse
15:11 - 08. februar 2013

Blåskjell med sitrongress

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Annonse

Det er sesong for blåskjell, og denne gangen lager vi dem på thailandsk vis, dampet med sitrongress og thaibasilikum. De markante ingrediensene preger smaken, men ødelegger ikke for blåskjellene. Retten passer best uten tilbehør, men pass på å servere den med kraften som danner seg i bunnen av kjelen – den er rik og veldig god på smak. 

Alle blåskjellfans bør unne seg et langt måltid med denne retten. Jeg serverte den til lunsj hjemme sammen med en venninne, og vi ble sittende i tre timer og spise blåskjell. For en fin matopplevelse! 

Retten passer best som lunsj eller forrett.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»