Annonse
11:04 - 01. november 2013

Å spise i Silkeborg

Byen midt på Jylland lokker med mer enn et av Nordens fineste museer.

Kunst og mat: Silkeborg er kjent for Museum Jorn men man kan også spise godt på restauranter som Piaf og Gastronomisk Institut (bildet). Foto: Gastronomisk Insitut
Annonse

Kulinarisk akademi og gastronomisk institutt er betegnelser vi kjenner fra norsk matfaglig sammenheng. Men det finnes også et sted på Midtjylland som kaller seg Gastronomisk Instut. Spisestedet ligger i hyggelige Silkeborg, som kanskje er mest kjent for å ha ett av Nordens fineste museer, Museum Jorn. Byen er omgitt av vakker natur og gode vertshus. Man kan spise godt i Silkeborg. Restaurant Gastronomisk Institut er et godt tips.

Det har seg slik at innehaverne Dean Jespersen og Anders Kalstrup har bakgrunn fra restaurantarbeid i Oslo, og dermed ble det norske institutt-navnet oppfinnsomt nok adoptert og eksportert. Begrepet «institutt» betyr forskning, ambisjon, oppdatert virksomhet. Et moderne restaurantkjøkken er som et laboratorium. Men det er ikke mye sterilt over både ambisiøse og hyggelige Gastronomisk Institut. 

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger