Annonse
11:04 - 01. november 2013

Å spise i Silkeborg

Byen midt på Jylland lokker med mer enn et av Nordens fineste museer.

Kunst og mat: Silkeborg er kjent for Museum Jorn men man kan også spise godt på restauranter som Piaf og Gastronomisk Institut (bildet). Foto: Gastronomisk Insitut
Annonse

Kulinarisk akademi og gastronomisk institutt er betegnelser vi kjenner fra norsk matfaglig sammenheng. Men det finnes også et sted på Midtjylland som kaller seg Gastronomisk Instut. Spisestedet ligger i hyggelige Silkeborg, som kanskje er mest kjent for å ha ett av Nordens fineste museer, Museum Jorn. Byen er omgitt av vakker natur og gode vertshus. Man kan spise godt i Silkeborg. Restaurant Gastronomisk Institut er et godt tips.

Det har seg slik at innehaverne Dean Jespersen og Anders Kalstrup har bakgrunn fra restaurantarbeid i Oslo, og dermed ble det norske institutt-navnet oppfinnsomt nok adoptert og eksportert. Begrepet «institutt» betyr forskning, ambisjon, oppdatert virksomhet. Et moderne restaurantkjøkken er som et laboratorium. Men det er ikke mye sterilt over både ambisiøse og hyggelige Gastronomisk Institut. 

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»